מוכנים לעצב ולפתח אתרים ואפליקציות ל-AR\MR?

with אין תגובות
ערכתי לכם סרטון קצר עם היילייטס וכל מה שחשוב לדעת לפני שבכלל מבינים מה זה MR ולמה לעצב \ לפתח עבורו שונה מכל מה שעשינו עד עכשיו מרשאית ימי האינטרנט ועד לפיתוח אפליקציות.

 

1. דפדפדן Helio של מג’יק ליפ: מלבד לזה שאתם יכולים ל”זרוק” חלונות דפדפן רבים ברחבי החדר \ בית או המשרד שלכם, חשוב להבין שבנוסף לאתרים רגילים, ובזכות טכנולוגיות כמו WebXR, JS, HTML & CSS תוכלו ליצור חוויות ווב עשירות שיחדרו מבעד ל”מסך” הדו מימדי אל המרחב הפיזי (חדר) של המשתמשים ויציבו תכנים אינטרקטיביים ממש במרחב האישי שלהם. בין אם מדובר בויקיפדיה או אתר תיירות (הדוגמא הראשונה בסרטון).

2. חנות האפליקציות – WORLD: אם התלהבתם מאפקט ה-Parallax של אפל, בטח תתלהבו יותר מהאפקט החדש שמג’יק ליפ המציאה לטובת חנות האפליקציות שלה, לא מדובר בסתם צילומי מסך או אייקונים, אלא ב-COVERים שנראים רגילים אך אם תזוזו מצד לצד תגלו שיש בהם עומק, ממש כמו להביט מבעד לחלון ביתכם. (כמובן שיש גם קאברים וצילומי מסך רגילים למפתחים שפחות ישקיעו).

3. ה-Runtime של מג’יק ליפ: הרנטיים הרגיל מאפשר להריץ אפליקציות רבות זו לצד זו, כך שדינוזאורים ממשחק כלשהו יכולים בכיף ללכת לצד ווידג’טים מאפליקציות אחרות (מזג אוויר, סושיאל, תמונות) ואף AI ע”מ להגיב להם ולפיסיקה שלהם.
הרנטיים השני הוא יותר לאפליקציות Immersive (סוג של VR ל-AR או כמו שנהוג לכנות אותו לאחרונה – XR (למי שלא מכיר Extended Reality).

4. ה- Occlusion : טוב זוהי תורה שלמה שחשוב להבין לפני שבכלל נגשים לעצב \ לפתח ל-MR, אבל על רגל אחת – מדובר בניתוח מתוחכם של הסביבה הפיזית שלכם, כך שמשקפי MR\AR יצליחו לגרום לאובייקטים וירטואלים (כמו הדינוזאור החמוד בסרטון) להסתתר מאחורי עצמים במרחב הפיזי שלכם (כסא, שולחן, או סתם קופסה על הרצפה). מדובר בתהליך מורכב שדורש כח עיבוד רב, יכולות AI, ומיפוי הסביבה גם בזמן אמת, ולכן גם אצל מג’יק ליפ זה לא מושלם. אבל טוב יותר מהמתחרות!

5. עיצוב סאונד ל-UX מושלם: אז נכון שכל דבר שתגעו בו בעולם ה-MR לא באמת בנוי מאטומים, כך שלא תרגישו פידבק כלשהו, אבל ע”י עיצוב סאונד מדהים וייחודי, הרבה מהברקים, הדגים, ושאר האפקטים שתגעו בהם בדמואים של מג’יק ליפ, ירגישו לכם כאילו אתם נוגעים בהם באמת! כך שמבחינת המוח גם הויזואל וגם הסאונד עובדים עליו וגורמים למוח שלכם לחשוב שמדובר במשהו שקורה במציאות.

זהו בגדול, מקווה שהסרטון והניתוח (המגילה?) שלי היו מספיקים בתור התחלה ע”מ שתצללו לעולם ה-MR\XR החדש והמרגש שנפתח בפנינו! אגב, לאחרונה פרסמתי המון חומר בנוגע ל-AR\MR גם בעמוד וגם בקבוצה של StartUX, וגם פרוטוטייפים ל-MR שעשיתי בעצמי (עד שאקבל משקפי MR משלי), אז אם אתם בקטע וזה מעניין אתכם מוזמנים להצטרף, לעקוב, ולהתעדכן…

אני אישית כבר לא יכול לחכות לנסות את משקפי Magic Leap לאחר שניסיתי את HoloLens ו-Google Glass, בינתיים אי אפשר להזמין לארץ, אבל שאלתי את רוני אבוביץ (מנכ”ל מג’יק ליפ) בנוגע לדבר, והוא אמר שהם עובדים על זה, כך שאולי בקרוב נוכל להזמין גם מחוץ לארה”ב.

תהנו ושבוע טוב! ????????‍????

Design and Dev apps and websites for AR/MR/XR!

Are you ready for the next gen apps and websites for Mixed Reality?Watch this in order to understand the potential of WebXR, MagicLeap's new 3D cover images for their AppStore, and offcourse – MR apps!Great review of #MagicLeap, 1st person review for the UX, the runtime, the browser, and the immersive apps. I'll say it again, they've nailed Sound Design and UX, which is an essential part for good Spatial Computing experience!#UX #UI #AR #MR #XR Magic Leap #WebDesign #FrontEnd #AppsSource: https://youtu.be/n0uhkLa5lBg Thanks to Avaer Kazmer!

Geplaatst door StartUX op Zondag 19 augustus 2018

 

Leave a Reply

*