חברות מערביות ובראשן גוגל מחרימות את וואווי הסינית

with אין תגובות
קראו לזה מלחמת סחר, קראו לזה עיניינים גאו-פוליטיים, וקראו לזה תקיעת מסמר בארון הקבורה של מה שארה”ב מכנה ניסיונות הריגול הסיני (שמוטמע כביכול כמעט בכל מוצר סיני, תוכנה, חומרה, ושירותי ענן) שיוצא משם אל המערב…

או בקיצור, את מה שהחל אובמה, לקח טראמפ לשלב הבא! ובעוד אני אישית בעד תחרות והורדת מחירים, ספק אם הטיעון הזה עדיין תופס, מאחר ומכשירים סיניים שהיו פעם “זולים” כבר לא כ”כ זולים, למען האמת הם נושקים למחירי מכשירי הדגל של אפל, סמסונג, ושאר היצרניות המערביות. (במקרים מסויימים מכשירי וואווי אף עברו את מחירי סמסונג – בעיקר בקטגוריית המכשירים הגמישים).

אז מה יצמח מזה הלאה? טוב או רע? רק הזמן יגיד.
בינתיים, מה שטוב לגורמים רגישים, פוליטיקאים, וצבאות, כנראה טוב גם לצרכן הפשוט – בעיקר בעידן המידע בו לרכוש מכשיר “זול” שמשמש כמרגל צמוד ואישי שגם הולך לישון אתכם. אז כפי שנטען כבר שנים, מכשיר סיני “זול” הוא לא כ”כ זול כשאתם מגלים שהוא אוגר עליכם כ”כ המון מידע בשרתי היצרן הסיני, וכידוע בעידן המידע – ידע = כסף (וכוח)! אז אם לא אכפת לכם מכך שהמכשיר שלכם, יד ימינכם גם משמש כמרגל קטן שקורא את כל ההודעות שלכם, רואה מסמכים שלכם, וצופה בתמונות אינטימיות שחשבתם שמייועדות רק לעינייכם בלבד, תחשבו שוב… כן רבים יגידו שזה בסדר שהמכשיר “מגבה” את המידע שלכם לאיזה ענן סיני מבלי לשאול אתכם (זה פיצ’ר, לא באג), רק חבל שהסינים לא כ”כ מכבדות אמנות בינלאומיות בנוגע לפרטיות, בטחון מידע, וכמובן יוזמות מבורכות כמו ה-GDPR האירופי.

אז מה הלאה ומה יעשו כל אותם האנשים שרכשו מכשירי וואווי רק לאחרונה?

אבל במילא חברות סיניות לא מתלהבות לכבד את האקו-סיסטם של גוגל, הן ימשיכו להשתמש בAOSP (פרויקט הקוד הפתוח של אנדרואיד) ופשוט יבנו לעצמן אקו סיסטם משלהן, שכבר קיים בדמות כל מיני “חנויות אפליקציות” כמו האפ-גאלרי שלהם.
למי שכבר מחזיק במכשירי וואווי חדשים, כנראה שאין מה לדאוג בינתיים. ובכל מקרה תמיד תוכלו להתקין ROM נורמלי, מאובטח, חף מריגול, ובקוד פתוח טהור, רום כמו Lineage OS ולהנות גם מגוגל (G-Apps)…

השורה התתחתונה היא שלא יכול להיות שסין תחסום את כל חברות הטכנולוגיה המערביות (כולל ישראל) ותיצור חיקויים משלה (תוך כדי הפרת פטנטים) לפייסבוק, גוגל, מיקרוסופט, וואצאפ, וכו’ ע”מ להגביל חופש ביטוי וע”י הטמעת ריגול מאסיבי (לכאורה) בכל מוצריה, כולל בתוכנה, בחומרה, ובשירותי הענן שלה. ועוד לקוות שהמשתמשים ברחבי העולם הם סוג של”פראיירים” אשר ישתמשו בזה כמו אזרחי סין ועוד יגידו תודה. צריך לזכור שבעולם המערבי יש חופש בחירה, בניגוד לאזרחי סין האומללים שאפילו לא יכולים להשתמש ביוטיוב, ג’ימייל או כל שירות מערבי אחר.

לסיכום…

אז אולי כעת הגיע הזמן לשים לזה סוף ולהחזיר לסינים באותה הדרך? כל הכבוד לארה”ב. המערב צריך לדעת לגלות קצת אגרסיביות וחוט שדרה במקום להפנות את הלחי השנייה ע”מ לקבל סתירה. וכאמור, למרות שאני בעד תחרות והורדת מחירים, הטיעון הזה כבר לא כ”כ תופס לאחרונה כי גם סמארטפונים סיניים מגיעים ואף עוקפים את המחירים של מכשירי הדגל של אפל וסמסונג.

נראה מה יהיו התגובות בעולם… בינתיים מוזמנים לקרוא את הדיווח הדרמטי של דה-וורג’.

Leave a Reply

*