אנדרואיד Q היא כולה סביב פרטיות וחוויית משתמש טובה

with אין תגובות
אז אחרי שאפל צחקו עלייהם, גוגל בהחלט הפיקו לקחים ולקחו את סוגיית ה-UX עבור אנדרואיד 10 ומערכת ההרשאות שלה צעד אחד קדימה, וזאת ע”מ לתת למשתמשים דרך טובה יותר לשמור על פרטיותם מאפליקציות חטטניות שמנצלות את ההרשאות לרעה ע”מ להאזין, לצלם, ואף לאכן את מיקומכם. אנדרואיד Q לא שוחררה רשמית כאלפא \ בטא אבל זמינה להורדה בגרסה מאד ראשונית וכבר ניתן למצוא בה רמזים על עתיד המערכת…

 

מבחינת – UX ושימושיות אני חושב שזה מעט מדי ומאוחר מדי (גרסא עשירית של אנדרואיד!) למרות שהממשק מתריע בצורה אקטיבית על הרשאות זדוניות, ולמרות שזה דיסקברבילי עבור היוזר, זה עדיין לא מספיק ע”מ להגן על המשתמש הפשוט שבטח ילחץ Yes / Allow אוטומטית ומבלי לקרוא. אפרופו UX וזה, שנים שאני תוהה איך גולגל עם כל ה-AI שלה לא מטמיעה במערכת מנגנון חכם לזיהוי פעולות חשודות של אפליקציות כדי לסרס להן יכולות קריפיות בזמן שהן לא בשימוש. זה אמור להיות Idiot proof לגמרי לדעתי.

מה גם, ששמחיטוט בהגדרות המפתחים עושה רושם שגוגל תקח דוגמא מסמסונג ומצב ה-DEX שלה ע”מ להתאים את אנדרואיד גם לדסקטופ. כך שאם גם הפעם גוגל לא יכללו איזשהו פיירוול בסיסי במערכת ההפעלה הפופילרית שלהם, זה באמת יהיה ביזיון. אנדרואיד כבר כמה שנים רצה אפילו על מחשבים, ובניגוד לכל מערכת הפעלה אחרת שם בחוץ, היא היחידה שלא מכילה חומת אש בסיסית (כמו במק, כמו בלינוקס, וחלונות). גם למשתמש הפשוט חייבת להיות דרך למנוע מאפליקציה או משחק ספיציפי מלגשת לרשת ושלא לדבר על לשלוח את המידע שלו לענן \ שרת המפתח.

אני אופטימי, מקווה שאנדרואיד Q בהחלט תהיה בטוחה יותר! מספר תמונות מסך שצילמתי בכל הנוגע לפיצ’רים החדשים באנדרואיד Q.

Leave a Reply

*